Γαστροσκόπηση & Κολονοσκόπηση ανώδυνη και με ασφάλεια.

Σήμερα, εξετάσεις, όπως η γαστροσκόπηση και η κολονοσκόπηση αποτελούν ρουτίνα.

Η γαστροσκόπηση και η κολονοσκόπηση είναι χρήσιμες όχι μόνο για τους γαστρεντερολόγους, αλλά και για άλλες ειδικότητες. Η ενδοσκόπηση του οισοφάγου, στομάχου, τμήματος του λεπτού και του παχέος εντέρου βοηθάει στη διάγνωση σοβαρών και απλών νοσημάτων, που αφορούν εκτός από τα συγκεκριμένα όργανα, συνολικά τον οργανισμό. Η καλή ανατομία και λειτουργικότητα του πεπτικού στηρίζει την θρέψη του οργανισμού, τη σωστή απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και τη σωστή απορρόφηση των φαρμάκων. Οι πληροφορίες που παρέχουν αυτές οι εξετάσεις βοηθούν τον θεράποντα ιατρό στη διάγνωση του ασθενούς και στην περαιτέρω θεραπευτική αντιμετώπιση. Στόχος είναι η βελτίωση της υγείας του ασθενούς και η καλή ποιότητα ζωής του. 

Πότε πρέπει να κάνει κάποιος γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση;

Οι εξετάσεις αυτές έχουν συγκεκριμένες ενδείξεις με βάση τις οποίες αποφασίζει ο θεράπων ιατρός για το πότε πρέπει να γίνει ενδοσκοπικός έλεγχος. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κολονοσκόπηση είναι υποχρεωτική στους άνω των 50 στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου. Η εξέταση επαναλαμβάνεται ανάλογα με τα ευρήματα.

Έχοντας υπόψη την ανησυχία του ασθενούς έχουμε δημιουργήσει στην IASYS CLINIC ένα ενδοσκοπικό τμήμα που παρέχει ασφάλεια και σωστή εξυπηρέτηση.

Ειδικευμένο προσωπικό απαντά σε όλες τις απορίες του ασθενούς και σε τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Η συνέπεια στα ραντεβού είναι βασική προτεραιότητα μας έστι η αναμονή προ της εξέτασης μηδενίζεται.

Η εξέταση έτσι γίνεται ανώδυνα καθώς εφαρμόζεται μέθη στον ασθενή.

Έτσι ο έμπειρος γαστρεντερολόγος μπορεί να τελειώσει την ενδοσκόπηση ήρεμα και ακίνδυνα.

Ο ασθενής παρακολουθείται στη συνέχεια έως ότου μπορεί να εξέλθει μόνος του από την κλινική σε θέση να βαδίσει κανονικά χωρίς να πονάει.

Πάντα ο ασθενής μπορεί να επικοινωνήσει με τον γαστρεντερολόγο μετά την αποχώρηση του.